Een kaartje op de post in 2020

Gepubliceerd op 17 oktober 2020 om 17:00

Een postkaart in een tijd waarin we alles online doen, kan dat nog wel?

Bij een verjaardag van een goede bekende is een felicitatie zo de deur uit. We sturen even een leuk berichtje over de app of bellen om vervolgens al zingend de jarige te verrassen. Met een beetje geluk vallen er nog enkele kaarten door de brievenbus, maar veel meer dan 3 zijn het er vaak niet. Best jammer, want hoe leuk is het als de postbode langs komt met een kaart speciaal voor jou? Wij hebben 5 redenen op een rij gezet waarom we echte post vooral moeten blijven sturen!

Reden 1: Het blijft een verrassing

Als je een kaartje door de brievenbus krijgt, is het net een soort klein cadeautje. Wat zou erop staan? Wie heeft hem gestuurd? Wat heeft diegene erop geschreven? Je moet de envelop openmaken om erachter te komen wat voor lief berichtje erop staat. Daar worden we vaak toch heel wat gelukkiger van dan een melding van een nieuw appje.

Reden 2: Je wordt eraan herinnerd

Als je een kaart hebt gekregen en gelezen, is de kans klein dat je deze gelijk bij het oud papier gooit. Meestal zetten we ze eerst nog even neer of hangen we ze op. Dit zorgt ervoor dat we nog meerdere keren naar de kaart kijken en aan het lieve bericht herinnerd worden.

Reden 3: Het is persoonlijker

Een postkaart is vaak een heel stuk persoonlijker dan een online berichtje. Dat komt allereerst omdat de afzender de kaart speciaal voor jou uitkiest. Daarnaast is de boodschap vaak ook persoonlijker, waardoor deze beter binnenkomt.

Reden 4: Leuk voor later

Laten we eerlijk zijn, hoe leuk is het om bij het opruimen een kaart tegen te komen die een dierbare jaren geleden naar je toe heeft gestuurd. Kaarten kun je bewaren, dat wordt met een telefoontje toch lastiger.

Reden 5: Je toont moeite

Door een kaart naar iemand te sturen, laat je zien dat je echt om hem/haar geeft. Je neemt namelijk de moeite om een kaart te kopen, te beschrijven en te posten in plaats van even snel een appje te sturen. Zeker degenen die zich snel eenzaam voelen, kunnen ontzettend opknappen van een leuk kaartje met een persoonlijke tekst.

 

Al met al genoeg redenen om vandaag nog een kaart te sturen naar iemand die jij liefhebt. Iedereen wordt blij van een persoonlijk berichtje door de bus, dus laten we ook allemaal meewerken aan het sturen van meer echte kaarten! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.